Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BotanicOil a Slow mozgalomban

SLOW Cosmetics és a BotanicOil

 

Slow mozgalom

A slow filozófia alapelveinek megalkotása az olasz gasztroblogger, Carlo Petrini nevéhez köthető, aki gyors éttermi láncok ellen harcolt és tiltakozott Olaszországban 1986-ban. Ekkor még a mozgalom fókuszában az éttermek és az étkezés volt. Innen ered a „slow” elnevezés is: slow food szemben a fast food-al. A mozgalom nem központilag irányított, nincs fő bázisa. Tagjai és aktivistái olyan emberek, akik fontosnak tartják a ’lelassítással’ kapcsolatos gondolatok terjesztését világ szerte. A slow filozófiáját számos más területen is aktívan építik: slow living, slow health, slow travel, slow travel, slow fashion, slow cosmetics és még sok más.

A SLOW irányzat a szépségápolásban egyet jelent a tudatosággal.  A természet és önmagunk összefonódása. Elsőként a legfontosabb lépés megvizsgálni saját bőrünket közelebbről, és megismerni a valódi igényeit. A SLOW Cosmetics olyan szépségápolási termékeket használ, melyek a lehető legkevesebb feldolgozáson esnek át, mentes vegyszeres kezelésektől (utókezelésektől) és hozzáadott adalékanyagoktól. Továbbá nem mellékes szempont az sem, hogy 100%-ban természetesek és környezetbarát csomagolóanyagokban kaphatóak.

A SLOW irányzat másik oldala az „énidő”. Foglalkozz magaddal nap mint nap. Legyen a szépségápolásod egy rituálé, amikor nem instant megoldásokkal akard elfedni a problémáidat, vagy épp visszafordítani az időt. A magadra fordított idő 100% tiszta alapanyagokkal karöltve hosszútávon meghálálja önmagát.

Mit jelent lassítani, mit kínál számunkra?

-           Önismeretet és önreflexiót

-           Mindennapi tudatosságot

-           Hosszútávra tervezést

-           Minimalista szemléletet

-           Fenntarthatóságot

-           Mindfullness (tudatos jelenlétet)

A BotanicOil palettáján a legkülönlegesebb olajok, vajak és maszkok (iszapok) foglalnak helyet. Minimalista, többfunkciós termékek. Összeválogatásuknál figyelembe vettük, hogy az alapanyagok magas minőséget képviseljenek és hosszútávon fenntartható gazdaságból származzanak.

A termékek karakteresek nem csak megjelenésükben, de funkciójukban és hatóanyagaikban is. Az olajok előállítása hidegen sajtolás útján történik, így megmaradnak bennük azok a hasznos növényi komponensek (flavonoidok, polifenook, vitaminok, stb.), melyek finomítási eljárásában lecsökkennének vagy teljesen elvesznének.

A BotanicOil olajok színükben, illatukban és hatásukban teljesen eltérőek zsírsav összetételük és a növényre jellemző zamat és egyéb kísérőanyagoknak köszönhetően.  Egytől egyig más-más problémára adnak 100%-ban természetes megoldást.

 

SLOW arcápolási rutin BotanicOil NAKED olajokkal

 

Meggymagolaj

Vízhiányos bőr

A dehidratált bőr számára a legjobb választás a marcipános aromájú Meggymagolaj, mely zsírsavprofiljából adódóan alkalmas arra, hogy hogy puhává és selymessé varázsolja a vízhiányos, olykor irritált bőrt. A meggymagolaj kiváló napindító, zsírsavai és antioxidánsai védelmet biztosítanak a bőrt ért oxidatív stresszel szemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érett bőr

Anti-aging egyenlő feszesítés és ránctalanítás. Természetes folyamat, hogy velünk együtt bőrünk is érettebb válik évről-évre.  Az idősödő bőr komplex arcápolási rutint igényel, melynek fókuszában a következők állnak. A bőr lipidrétegének folyamatos építése, erősítése, sejtregeneráció és az antioxidánsokkal történő védelem a szabadgyökök ellen. A legjobb választás idősödő bőrre a Vadrózsaolaj és az Inkamogyoró-olaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érzékeny bőr

A törékeny, sérülékeny bőr állandó odafigyelést és törődést igényel.  Emiatt olyan hatóanyagokra van szüksége, melyekkel megerősíthető a hidrolipid rétege, és vele együtt visszanyerhető egészséges immunitása. A skandináv bőrápolás szépségolaja a Zabolaj. Puhító és hidratáló tulajdonságaink köszönhetően enyhíti a bőr gyulladásos folyamatait és serkenti a gyógyulást támogatva a bőr barrier rétegének kiegyensúlyozott működését.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zsíros, problémás bőr

A zsíros bőrűek messze elkerülik az olajok használatát általánosságban. Ez egyrészt érthető és logikus következtetés, hiszen minek megtámogatni a már így is zsíros bőrünket pluszban olajjal. A cél, pont az lenne, hogy megszabaduljunk ettől az érzéstől. A zsírosság folyamatos eltávolítása viszont hosszútávon a visszájára fordulhat. Valójában az állandó tisztítás (főleg ha az nem megfelelő) arra készteti a bőrt, hogy több faggyút termeljen, így kompenzál. Ez egy ördögi kör kialakulásához vezet. Vannak azonban bizonyos olajok, melyek hozzájárulhatnak a bőr szébumtermelésének egyensúlyához, és minimalizálhatják a pórusok megjelenését is. Erre jó példa az esszenciális zsírsavakban dúsuló Feketecsalán olaj és a fűszeres aromájú Feketeköménymag-olaj.

 

 

 

 

 

 

Alkalmazás:

Az olajokat használhatod önmagukban (nedves bőrre!), de megalkothatod belőlük a saját igényeidnek megfelelő krémedet is!

A BotanicOil alapkrémet úgy álmodtuk meg, hogy minden bőrtípushoz alapul szolgáljon.

Hidratáló komponensekben dús báziskrém akár 50% olajat felvesz. Használd a Botanicoil olajokkal és készítsd el saját igényeidnek megfelelő krémedet arcra, testre vagy szemkörnyékre. Fontos, ha nem krémhez adagolsz, első lépésként mindig a hidratáló komponenseket juttasd be a bőrödbe, majd utána ütögető mozdulatokkal vidd fel a megfelelő olajat.

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hidegen sajtolt olajok Naked olajok

Keresés